ما امروز در این مطلب سعی داریم تا اطلاعات بسیار خوبی را در زمینه کامپوزیت دندان در اختیار شما عزیزان قرار دهیم و به شما بگوییم که در برخی مواقع ارتودنسی بهتر است یا کامپوزیت؟ با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.
دندان هایی که باید ارتودنسی شوند
عموم مردم بر این باورند که فقط دندان های نامرتب نیازمند ارتودنسی هستند. این تصور تا حدودی درست است؛ اما لازم است بدانید که تنها این عارضه نیازمند ارتودنسی نیست. در برخی موارد، دندانپزشک با بررسی الگوی رشد فک و مقایسه آن با الگوهای طبیعی نیاز به ارتودنسی را تشخیص می دهد. این موضوع بیشتر در مورد کودکان صدق می کند.در افراد بزرگسال نیاز به ارتودنسی با بررسی چند الگوی دندانی تشخیص داده می شود. کیس ارتودنسی نامی است که به افراد دارای این الگوها اطلاق می شود.این الگوها عبارتند از:
در برخی افراد کوچک بودن فک پایین باعث بیرون زدگی و خمیدگی خاص دندان های فک بالا می شود. از دیگر دلایل می توان به جویدن شست و خوردن بیش از حد پستانک در کودکی اشاره نمود. این کیس ها به طور قطع نیازمند ارتودنسی هستند.
همه چیز را در زمینه ونیر کامپوزیت دندانی بدانید.
در برخی افراد با بستن دهان، دندان های فک بالا دندان های فک پایین را می پوشانند. به این حالت اوربایت گفته می شود و در موارد شدید، دندان های پایین با سقف دهان برخورد دارند.
فاصله ی بیش از حد بین دو دندان جلویی در ردیف بالا باعث ناهماهنگی خط میانی دندان های جلویی فک بالا با فک پایین می شود. برای درمان این مشکل درمان ارتودنسی توصیه می شود؛ اما برخی بزرگسالان از لمینت استفاده می کنند. لمینت در این مورد در صورتی که دندان های اصلی تراشیده نشوند ضرری ندارد.
در این عارضه در هنگام قرارگیری دندان های فک بالا و پایین فضایی خالی بین دو ردیف وجود دارد. یکی از علل ایجاد این عارضه جویدن انگشت شست است و بیشتر در دندان های جلویی دیده می شود؛ اما در برخی موارد در دندان های کناری نیز وجود خواهد داشت.
شایعترین عوارض دندانی در جهان، فاصله زیاد و شلوغی یا روی هم رفتگی دندان ها است. این عوارض باعث افزایش مشکلات و بیماری های لثه می شوند. دلیل اصلی این عوارض، کوچک بودن فک ها یا کوچکی دندان ها است. در دوران کودکی، شلوغی دندان ها می تواند از درآمدن و رشد دندان های دائمی جلوگیری نماید. بنابراین، بهترین راه برای درمان این عارضه تشخیص به موقع در دوران کودکی پیش از حاد شدن مشکل است.
ارتودنسی یا کامپوزیت
درمان ارتودنسی به طور معمول بین ۱ تا ۴ سال طول می کشد. البته با روش های جدید مدت زمان این درمان به ۸ ماه کاهش یافته است. زمان کوتاه روش لمینت یکی از اصلی ترین دلایل افراد برای استفاده از آن به جای ارتودنسی است.حال این سؤال مطرح می شود که برای درمان اختلالات دندانی کدام یک از این دو روش بهتر است؟برای پاسخ به این سؤال باید سه فاکتور در نظر گرفته شوند.
سخن نهایی
ما امروز در این مطلب سعی بر این داریم تا اطلاعات بسیار جامع و خوبی را در زمینه ارتودنسی دندان و کامپوزیت و تفاوت این دو در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. امیدورایم این مطلب برای شما عزیزان مفید بوده باشد و از آن استفاده کرده باشید.
:: بازدید از این مطلب : 274
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0